Skip to main content

De aangifte inkomstenbelasting voor particulieren en predikanten

De belastingaangifte? Verkerk Adviseurs maakt het écht gemakkelijk.

U hoeft het niet alleen te doen

De belastingaangifte. Ieder jaar komt hij weer terug, en leuk wordt het nooit. En eigenlijk ook nooit makkelijker. Gelukkig zijn we bij Verkerk Adviseurs thuis in de materie. En we vinden het nog interessant ook! We kunnen u alles vertellen over bijvoorbeeld aftrekposten en toeslagen.

Voor particulieren

Ook als u al jaren de aangifte inkomstenbelasting zelf verzorgt en indient bij de Belastingdienst, betekent dat niet dat wij niks voor u kunnen betekenen. Wij kunnen in veel gevallen toch nog belasting besparen. Bijvoorbeeld door het benutten van aftrekposten (denk aan huis, hypotheek, giften en eventuele ziektekosten), of het zorgen voor een optimale fiscale verdeling tussen partners. Natuurlijk adviseren we niet alleen: we kunnen ook de aangifte voor u en uw eventuele partner regelen.

Voor predikanten

Een predikant neemt in Nederland een bijzondere positie in bij het doen van belastingaangifte. Als pseudo-ondernemer heeft een predikant een flinke kluif aan deze administratieve taak. Vaak zijn de inkomsten van de predikant een brutobedrag waar de predikant zelf zijn gemaakte beroepskosten op in mindering mag brengen. Enkele predikanten zijn afhankelijk van het kerk- of gemeenteverband in loondienst. Zaken die vaak aandacht nodig hebben bij de aangifte inkomstenbelasting zijn bijvoorbeeld de ambtswoning, de aftrekbare beroepskosten, verhuizen/verhuiskosten, toekomstvoorzieningen en de eventuele meewerkbeloning. Tot slot: een predikant betaalt belasting op basis van een voorlopige aanslag. Om het geschatte inkomen juist te laten vastellen, is een goed inzicht in het inkomen nodig. En de belastingaanslag is dus iets waar de u het hele jaar rekening mee moet houden. Uiteraard willen wij u daar graag bij ondersteunen.

Natuurlijk, het is best mogelijk om de belastingaangifte zelf te doen. Maar ik blijf het gewoon lastig vinden. Daarom breng ik één keer per jaar de adminstratie naar Verkerk Adviseurs. Ze hebben het altijd weer snel voor elkaar weten alles af van aftrekposten en speciale regelingen. Een prettig idee!